Avoimia luentotilaisuuksia lapsiin kohdistuvasta elintarvikemarkkinoinnista ja lasten terveellisestä ruokavalinnoista

Kuluttajaliitto ja Maa- ja kotitalousnaiset haluavat kiinnittää huomion lapsiin kohdistuvaan elintarvikemarkkinointiin. Kahden viikon aikana järjestetään useita aihetta käsitteleviä, avoimia luentotilaisuuksia eri puolella Suomea.  

Lapsia houkutellaan värikkäillä mainoshahmoilla

Markkinoinnissa lapsille suunnattuja peruselintarvikkeita ovat jogurtit, juomat, murot, keksit ja välipalatuotteet. Ne ovat ravintoarvoiltaan usein heikkolaatuisempia vastaaviin aikuisille suunnattuihin tuotteisiin verrattuna.

Aikuisten tuotteita mainostetaan terveellisyydellä ja luonnollisuudella, mutta lapsiin vedotaan värikkäillä mainoshahmoilla, kylkiäisillä ja puuhatehtävillä. Lapsia houkutellaan tuotemaailmaan myös verkkosivuilla, joiden sisältö koukuttaa lapsia ja tekee tuotemaailman tunnetuksi. Mobiilisovelluksilla löydetään uusia keinoja vaikuttaa lapsiin.  

Aihetta pohditaan myös Kuluttajaliiton ”Miksi lapsille markkinoidaan elintarvikkeita?” -videossa.

Tapahtumia ympäri Suomen

Avoimet yleisötapahtumat järjestetään Kuluttajaliiton Syö hyvää -hankkeen puitteissa. Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijat luennoivat tapahtumissa.

Tapahtumat ovat osa Consumers’ Internationalin maailmanlaajuista kampanjaan, jonka teema tänä vuonna on kuluttajien oikeus ja mahdollisuudet terveellisiin ruokavalintoihin.

  • Sokeripalanäyttely Keravalla 18.3. klo 16-18 K-Citymarket, Nikonkatu 1.
  • Syö hyvää  -luentotilaisuus Rovaniemellä keskiviikkona 18.3. klo 18, Rovaniemen kaupungin Tiroli luentosali, Rovakatu 2.
  • Syö hyvää -luentotilaisuus Haminassa torstaina 19.3. klo 17.30 Haminan kaupungin kirjasto, Kasper-sali, Rautatienkatu 8.
  • Syö hyvää -luentotilaisuus Vaasassa maanantaina 23.3. klo 18-20 Vaasan opisto, Opistonkatu 1.
  • Syö hyvää -luentotilaisuus Tampereella keskiviikkona 25.3. klo 17.30-19.30. Vanha kirjastotalon luentosali, Keskustori 4, 33100.
  • Sokeripalanäyttely Jyväskylässä 28.-29.3. Jyväskylän hyvinvointimessut, Jyväskylän Paviljonki.
  • Syö hyvää -luentotilaisuus Kuopiossa torstaina 26.3. klo 17.30-19.30 Kuopion kansalaisopisto B059, Opistosali 1 krs. Puistokartano, Puistokatu 20.

Jaa