Impin ilta-ajoissa 11.6. maa- ja kotitalousnaiset pyöräretkillä tukemassa paikallisia yrittäjiä

Maa- ja kotitalousnaisten yhdistysväki ympäri Suomea polkaisee Impin päivänä 11.6.2020 pyöräretkelle. Yhteisöllisillä retkillä on tarkoitus tutustua lähialueiden luonto-, kulttuuri- tai yrityskohteisiin.
 
”Retkillä voi nauttia mukaan pakattuja lähiruokaeväitä tai ostaa tarjoilun paikalliselta yrittäjältä. Olemme myös vinkanneet, että kannattaa kysyä maksullisia esittelyitä kulttuuri- ja maisemakohteista, maatiloilta ja maaseutuyrityksistä tai ostaa yritysten tuotteita. Näin piristetään paikallista yritystoimintaa”, järjestöpäällikkö Helena Velin Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta kertoo. 
 
Kaipuu yhteistöllisiin tapahtumiin
 
Ensimmäistä Impin päivää vietettiin jo 23 vuotta sitten.
 
”Ensimmäinen tapahtuma, Impin ilta-ajot, oli suunniteltu kertaluonteiseksi. Impin päivän vietosta tuli kuitenkin vuosittainen tapahtuma, jossa teemat vaihtelevat. Yhdistyksemme ovat pitäneet villiyrttiretkiä, vieraslajien hävitystalkoita ja tutustuneet eri liikuntamuotoihin. Nyt palaamme juurillemme ja pyöräilemme jälleen.”
 
Yhteisölliset tapahtumat ovat olennainen osa Maa- ja kotitalousnaisten toimintaa. Poikkeuksellinen korona-kevät on näkynyt myös yhdistystoiminnassa.
 
”Koronapandemian vuoksi monia tilaisuuksia on pitänyt perua tai niitä on pidetty etäyhteyksillä. Ihmisillä on suuri kaipuu yhteisöllisiin tilaisuuksiin. Uskon, että tämän vuoden Impin päivän viettoon saamme yllätyssuuren osallistujamäärän”, Velin veikkaa.
 
”Korona ei ole vielä selätetty, joten muistetaan tapahtumissa hyvä käsihygienia ja turvavälit”, Velin muistuttaa Impin päivän viettäjiä ja muita kesärientoihin osallistuvia.

Jaa