Luonnon konserttisali edistää pölyttäjien hyvinvointia – MKN toimintarasteilla

Luonnon konserttisali: Bombus hypnorum -tapahtumat Kajaanissa 20.8. ja Punkaharjulla 28.8. avaavat pölyttäjien merkitystä ja opastavat edistämään niiden hyvinvointia. Tapahtumissa on päivällä oivaltavaa oppimista ja tekemistä sekä illalla huippumuusikoiden upea visuaalinen konsertti.  
 
Luonnon konserttisali 2021: Bombus hypnorum -tapahtumien teemana on luonnon monimuotoisuus ja erityisesti pölyttäjien merkitys. Tapahtuman aikana pääset oppimaan, miten ihminen voi edistää tapahtuman nimikkosankarin Bombus hypnorumin eli kartanokimalaisen ja muiden pölyttäjien hyvinvointia ja miksi se on tärkeää.
 
Tapahtumissa on päivällä toimintarasteilla oivaltavaa oppimista, luontoaiheista havainnointia ja itsetekemistä luonnon innoittamana ja luonnon hyväksi. MNK:n ja maa- ja metsätalousministeriön ylläpitämällä rastilla opit mm. rakentamaan hyönteishotelleja ja ruokarastilla pääset havainnoimaan, mitkä kaikki arkisetkin ruoka-aineet meiltä häviäisivät, jos pölyttäjät eivät niitä pölyttäisi.
 
Luonnon konserttisali huipentuu huikeaan visuaaliseen konserttiteokseen auringon laskeutuessa. Musiikki, valo ja tanssi kertovat kartanokimalaisen (Bombus hypnorum) elämästä ja luonnon monimuotoisuudesta.
 
Luonnon konserttisalien ohjelma:
 
Perjantaina 20.8. Kajaanin rauniolinnalla
 
Toimintarastit klo 17.00 - 20.30 
Konsertti alkaa auringon laskiessa 
Haastattelu noin klo 21 
Konsertti noin klo 21.30 
Tapahtuma päättyy viimeistään klo 22.30 
 
Lauantaina 28.8. Punkaharjun luonnonsuojelualueella
Toimintarastit klo 16 - 20 
Konsertti alkaa auringon laskiessa 
Haastattelu noin klo 20.30 
Konsertti noin klo 21.00 
Tapahtuma päättyy viimeistään klo 22 
 
Tapahtumiin on vapaa pääsy ja ne ovat ikärajattomia. Tapahtumien järjestäjänä toimii Metsähallituksen Luontopalvelut.
 
Tietoa tapahtumista, saapumisohjeet ja taustatietoja:  https://www.luontoon.fi/luonnonkonserttisali

Jaa