Härkäpapu-juurespihvit

Härkäpapu-juurespihvi maistuu sellaisenaan tai burgerin täytteenä

Härkapapujuurespihvit, hampurilaiset
Kuva: Laura Riihelä

Härkäpapu-juurespihvit

4 annosta

2 dl härkäpapurouhetta
2 dl kaura- tai ruuanvalmistuskermaa
300 g (4-5 kpl) perunaa
200 g (2-3 kpl) punajuuria (tai mukulaselleriä ja palsternakkaa)
200 g (2-3 kpl) porkkanaa
1 iso sipuli
1 rkl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
2 rkl perunajauhoja
0,75 tl suolaa
0,5 tl rouhittua pippuria
1–2 tl jauhettua paprikaa (myös savupaprika sopii)
voiteluun öljyä tai juoksevaa margariinia

  1. Mittaa härkäpapurouhe kulhoon kerman kanssa pehmenemään.
  2. Puhdista, kuori ja pilko juurekset ja kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä.
  3. Hienonna juurekset monitoimikoneella ja sekoita kaikki ainekset sekaisin.
  4. Aseta leivinpaperi uunipellille, voitele se rasvalla ja muotoile paperille lusikalla pieniä pihvejä (noin 30 kpl), tiputtele myös päälle hiukan rasvaa.
  5. Paista 200 asteessa 30 minuuttia, käännä pihvit lastalla paiston puolivälissä.
  6. Tarjoa perunoiden tai viljalisäkkeen ja salaatin tai lämpimien kasvisten kanssa, lisäkkeeksi sopii yrteillä maustettu kermaviili.