European Region of Gastronomy Juhlavuosi -hanke Keskiössä on gastronomia, joka tarkoittaa ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettujen ruokien tuntemusta ja niiden valmistamista.
Gastronominen silta maailmalle – elintarvikeyritysten yhteistyön avaus Yritykset kehittää kansainvälistä osaamistaan,yhteistyötä kansainvälistyvien pienyritysten kanssa ja luovat kontakteja liiketoiminnan tueksi
Sisältöä kulinaristille kulttuurista Luodaan elämyksellisyyttä, tarinoita ja palveluita Via Karelia -reitin matkailijoille. Toiminta-aika 1.4.2019-30.3.2021
Lomitus- ja sijaisyrittäjyyden kehittäminen (Kainuu) Hanke päättynyt (toiminta-aika 1.11.2014 - 30.6.2015)
Maaseutuyritysten asiakasvastaavat Kainuussa (MASVA) Yritystoimintaa pohtiville ja aloittaville sekä toimintaansa kehittäville maaseudun pienyrityksille. 2011 - 28.02.2015