European Region of Gastronomy Juhlavuosi -hanke Keskiössä on gastronomia, joka tarkoittaa ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettujen ruokien tuntemusta ja niiden valmistamista.
Gastronominen silta maailmalle – elintarvikeyritysten yhteistyön avaus Yritykset kehittää kansainvälistä osaamistaan,yhteistyötä kansainvälistyvien pienyritysten kanssa ja luovat kontakteja liiketoiminnan tueksi
Sisältöä kulinaristille kulttuurista Luodaan elämyksellisyyttä, tarinoita ja palveluita Via Karelia -reitin matkailijoille. Toiminta-aika 1.4.2019-30.3.2021
Ruokatreffit keittiössä Ruokatreffit keittiössä -projektin tavoitteena on lisätä syrjäytymisvaarassa olevien nuorten hyvinvointioppimista.
EUREGA - EUropean REgions of GAstronomy building resilience and creating economic growth EuReGan tavoitteena on ruokakulttuurin ja gastronomian huomioiminen eri strategioissa ja politiittisissa tavoitteissa
European Region of Gastronomy ProAgria Pohjois-Savo on hakemassa European Region of Gastronomy –tunnustusta vuodelle 2020.
Reko-lähiruokatoimintamallin tiedotushanke Hankkeen tavoitteena on edistää alueen asukkaiden mahdollisuutta löytää paikallisia tuotteita.
Pure peruna Maa- ja kotitalousnaisten ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun yhteistyöhankkeen tavoitteena palauttaa peruna nuorten lautasille.
Kaurasta kaaliin, muikusta mustikkaan - Pohjolan superruoat lautaselle 2015-2016 Hankkeen tavoitteena on kannustaa ja innostaa lähellä kasvavien, "pohjoisten superruokien" käyttöön.
Kasvisaarteen arvoitus leikki-ikäisille 2015-2016 Hankkeen tavoitteena on lisätä leikki-ikäisten lasten kasvisten, hedelmien ja marjojen käyttöä.
Lasten välipalakerho Pohjois-Savon maa- ja kotitalousnaiset järjestävät Kuopiossa Kalevalan – ja Männistön koululla välipalakerhoa 3-4. luokkalaisille lapsille.
Näe hyvä lähelläsi -lähiruokapäivät Lähiruuasta lisää tietoa kuluttajille. Hanke toteutettiin vuonna 2013.
Kainuulainen lähiruoka -hanke Elinvoimainen alkutuotanto, vahva luonnontuoteala sekä paikallisen jalostuksen lisääminen. 2010 - 28.02.2014