Metsästä naisvoimaa Pohjois-Savossa.

Pohjois-Savon maa- ja kotitalousnaiset polkaisevat Metsästä voimaa -kampanjan käyntiin 12.4 metsäkoneiden merkeissä.

Nyt kampanjan aikana on hyvä siistiä omaa kylän raittia tai yhteistyymin hoitaa omat raivaus- ja moottorisahat kuntoon.

Tiesitkö, että yli 700 000 metsänomistajasta puolet on naisia? Metsän koko arvoa ei voi mitata vain rahassa, vaan siihen liittyy paljon tunteita ja arvostusta. Tunteet nousevat rahallisen arvon kanssa, kun metsää hoidetaan suunnitelmallisesti ja huolellisesti. Pelkkä metsässä käyskentely vähentää stressiä, mutta myös itse puuhaaminen luo iloisia onnistumisen hetkiä ja ylpeyttä omasta metsästä. Metsän hoitoa ei voi opiskella vain kirjoista ja netistä, vaan antoisaa opiskelua on toisten naisten kanssa ryhmässä oppiminen mukavassa ympäristössä. Samalla voi jakaa omia kokemuksia metsästä ja metsän hoidosta, sekä kysyä omaa mieltä askarruttavia kysymyksiä. 

Pohjois-Savon maa- ja kotitalousnaisten metsäkonepäivästä saat vinkkejä ja opastusta metsän hoitoon. Päivän aikana pääsemme tustustumaan isojen koneiden toimintaympäristöön ja niiden käyttömahdollisuuksiin, sekä pienempien koneiden käyttöön ja huoltoon. Pieni huolto on jokaisen hyvä osata tehdä ja hallita perusasiat. Savon ammatti- ja aikuisopiston opettajat ja oppilaat opastavat meitä metsäkoneiden saloihin. Samalla voimme tutustua tarvittaviin suojavarusteisiin ja niiden oikeanlaiseen käyttöön.  Päivän aikana kartutamme tietoamme muista metsään liittyvistä asioista unohtamatta virkistymistä metsässä ystävien joukossa. 

Päivän päätteeksi arvomme vielä kaikkien paikalla olijoiden kesken Husqvarnan raivaussahan (ovh. 840€)! Tällä raivaussahalla siistit hiukan suuremmankin risukon vaivatta. 

 

Metsästä naisvoimaa - naisten metsäkonepäivää vietetään 12.4 Toivalassa Sakkyn konehallilla ja metsässä. Tarkempia tietoja löydät alla olevasta liitteestä tai tapahtumat osiosta.

 

Tapahtumaa toteuttamassa ovat Pohjois-Savon maa- ja kotitalousnaiset, Savon ammatti- ja aikuisopisto, Siilinjärven POP-pankki, Stora Enso, UPM, Maaseutuammattiin ry

     

 

                                                                         

 

            

Jaa

Ajankohtaista

Ota yhteyttä