Kauden kasviksia ja keltavahveroita wokissa

Tarjoa raikas wokki sellaisenaan tai ohran, riisin tai nuudeleiden kanssa

Wok-annos, jossa kauden kasviksia ja kantarelleja
Kuva: Timo Viljakainen

Kauden kasviksia ja keltavahveroita wokissa

2 porkkanaa
1 keskikokoinen kesäkurpista
puolikas kukkakaali tai parsakaali
2 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
rypsiöljyä
250 g sieniä (esim. keltavahveroita)
suolaa
pippuria
hunajaa
(inkivääriä)

Kuori porkkanat ja leikkaa ne tikuiksi. Leikkaa kukkakaali tai parsakaali lohkoiksi. Silppua sipuli.

Kuumenna wokissa tai isossa paistinpannussa öljy ja laita pannulle kasvikset, sipuli ja valkosipuli ja sienet.

Wokkaa 5–10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat vielä hieman rapsakoita. Mausta.

Tarjoile riisinuudelien, riisin tai ohran kanssa. Sekoita kasvikset ja lisuke. Mikäli tahdot wokkiin vain kasviksia, lisää kasvisten määrää.