Täytetty kaali
Yksi iso kaalikääryle valmistuu joutuisammin kuin monta pientä.
4 annosta
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
400 g karitsan jauhelihaa (tai tavallista)
2-3 (200 g) porkkanaa
pala (150 g) lanttua
pala (100 g) mukulaselleriä
1 dl punaisia linssejä tai 2 dl kypsiä papuja
1 dl kasvislientä tai vettä
0,5–1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl kuivattua rosmariinia
1 tl maustepippuria
0,5 tl mustapippuria
0,5–0,75 tl suolaa
Kuorrutus:
5-7 kpl (500 g) jauhoista perunaa
2 kpl (300 g) palsternakkaa
2¬–2,5 dl kasvislientä
2 tl kasvimargariinia tai voi-kasviöljyseosta
Aineisto on tuotettu MMM:n tuella.