Muikku ja muut kalat kasvattavat järkeä
Kalaa kannattaa syödä useita kertoja viikossa, sillä niistä saa tärkeitä ravintoaineita.
4 annosta
600 g kuhafileitä (tai muuta ruodotonta vaaleaa kalaa)
1 pieni (100 g) punainen paprika
1 kpl (100–150 g) salaattifenkoli (tai lehtiselleriä)
2 salottisipulia tai 1 tavallinen
1–3 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
400 g tomaattimurskaa
1 rs 250 g kirsikkatomaatteja
1–2 kpl (70 g) maustekurkkua (tai kivettömiä oliiveja)
0,5 sitruunan mehu
0,25–0,5 tl vastarouhittua pippuria
0,5–1 kpl punaista mietoa chiliä tai veitsenkärjellinen voimakasta chilijauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl jauhettua jeeraa (eli juustokuminaa)
1 tl paprikajauhetta
0,5–1 tl sokeria
pieni nippu sileää lehtipersiljaa
Aineisto on tuotettu MMM:n tuella.