Ruusukaali-persimonivuoka

Kaalista saa loihdittua myös juhlaruokaa

Ruusukaali-persimonivuokaa lautasella
Kuva: Kati Laszka

Ruusukaali-persimonivuoka

4 annosta

1 rs (400 g) ruusukaalia
1 pkt (250 g) varsiparsakaalia
broccolinia tai parsakaalin nuppuja
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
4 persimonia
0,5 rasiaa (250 g) viinirypäleitä
2 hapanta omenaa (esim. Granny Smith)

Kastike
1 dl unikonsiemeniä
1 dl öljyä
4 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl vaahterasiirappia
2 tl vahvaa sinappia
0,5 tl suolaa

Valmista ensin kastike. Paahda unikonsiemeniä kuumassa kuivassa pannussa koko ajan sekoittaen minuutin verran, kunnes ne alkavat kevyesti poksahdella. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää unikonsiemenet. Halutessasi voit soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Poista ruusukaaleista kanta ja tarvittaessa huonot päällyslehdet. Halkaise ruusu- ja varsiparsakaalit ja levitä ne laakeaan uunivuokaan. Valuta päälle öljy ja ripottele sekaan suola. Paahda uunissa 10 minuuttia.

Tällä välin huuhtele persimonit ja rypäleet. Lohko persimonit ja halkaise rypäleet. Laita ne vuokaan kaalien joukkoon ja jatka paahtamista vielä 5–10 minuuttia.

Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele omenat paahdettujen ainesten joukkoon ja nosta tarjolle unikonsiemenkastikkeen kanssa.