Kainuussa tuotettu -merkki

Nykyinen Kainuussa tuotettu -alkuperämerkki on tarkoitettu vain elintarvikkeille. Merkin käyttöoikeuden myöntämiseen vaikuttaa oleellisesti tuotteen kainuulaisuus- ja kotimaisuusaste, sillä merkin halutaan kertovan kuluttajalle luotettavalla tavalla tuotteen alkuperästä.
Raikkaan vihreällä merkillä elintarviketuottaja voi kertoa tuotteensa kainuulaisesta alkuperästä, tuoda sitä tunnetuksi, sekä edistää markkinointia!

Kainuussa Tuotettu –merkin myöntämiskriteerit:

Elintarvikkeen raaka-aineista vähintään 50 % tulee olla kainuulaista alkuperää ja loput maksimissaan 50 % kotimaista. Näistä pois luetaan lisätty vesi sekä ei kotimaisessa tuotannossa olevat ainesosat, kuten esimerkiksi sokeri, mausteet ja lisäaineet. Tuotteen pääraaka-aineen tulee olla 100 % kainuulainen. Kainuussa tuotettu -merkki on aina tuotekohtainen. ProAgria Itä-Suomi on Kainuussa tuotettu -merkin hallinnoija. Merkkiä käyttävän yrityksen tulee olla ProAgria Itä-Suomen yrittäjäjäsen. Merkin käyttöoikeudesta maksetaan lisäksi kolme vuotta voimassa oleva käyttömaksu, joka on 100 eur (sis. alv 24 %). Yhdellä käyttömaksulla voi saada oikeuden merkkiin viidelle eri tuotteelle.

Yhteydenotot ja merkin hakeminen:

Yritysasiantuntija Taina Leinonen, puh. 043 827 2314 tai taina.leinonen@maajakotitalousnaiset.fi

 

Jaa