Hygieniapassi meiltä! Varmista hygieniaosaaminen.
Hanki hygieniapassi
Elintarvike- ja ravitsemisalan toimija on aina vastuussa myymiensä tuotteiden turvallisuudesta. Yritykset varmentavat turvallisuutta ns. omavalvonnan avulla, jonka toimivuutta ja riittävyyttä viranomaiset valvovat tarkastuskäynneillään. Autamme laatimaan omavalvontasuunnitelman ja opastamme sen toteuttamisessa.
Hyvin toteutetun omavalvonnan tehtävänä on varmistaa muun muassa se, että
Omavalvonnan avulla toimija tunnistaa ja määrittää
Omavalvontasuunnitelma on kirjallinen suunnitelma siitä, miten toimintaa valvotaan itse. Omavalvontasuunnitelmasta määrää elintarvikelainsäädäntö.
Autamme laatimaan kirjallisen omavalvontasuunnitelman. Voimme myös päivittää jo olemassa olevaa suunnitelmaa, jotta se vastaa nykyistä elintarvikelainsäädäntöä.
Samalla opastamme henkilökohtaisesti, miten omavalvonta kannattaa käytännössä toteuttaa. Kerromme esimerkiksi, millaisia mittauksia ja kirjauksia omasta toiminnasta täytyy pitää.
Järjestämme omavalvontaan liittyvää koulutusta. Voit tilata koulutuksen yritykseesi tai osallistua yleiseen omavalvontakoulutukseen.
Käsittelemme koulutuksessa elintarvikelainsäädännön pohjalta muun muassa
Kysy lisää omavalvonnan suunnittelusta ja koulutuksista!
Elintarviketurvallisuusvirasto Evira - lisätietoa omavalvonnasta