Toimijaverkostot

 

Tuemme paikallisen toimijaverkostoa esimerkiksi välittämällä tietoa toimijoille verkostoitumisesta ja yhteistyöstä tai vesiensuojelu- tai järviyhdistyksen perustamisesta.

Hyödyllistä tietoa vesistökunnostustoimijalle löytyy täältä.

 

Tilaisuus: Miten järviyhdistys perustetaan

ma 24.8.2020 klo 18-20, Liperi

Paikka: Salokylän Sydän, Petäjäkankaantie 14, 83130 Salokylä. Myös Teams-etäyhteys järjestetään ennakkoon ilmoittautuneille.

Kohderyhmä: Liperin Kuoringan järviyhdistyksen perustamisesta kiinnostuneet henkilöt sekä Kainuun ja Pohjois-Karjalan vesistökunnostusyhdyshenkilöt, myös muut aiheesta kiinnostuneet.

Perehdymme yhdistyksen perustamiseen, mitä kannattaa huomioida ja millaiset säännöt vesiensuojeluyhdistyksellä voisi olla. Yhdistyksen perustamista opastaa Pro Onkamojärviltä Tuovi Vaaranta. https://www.onkamojarvet.fi/

Varsinainen Kuoringan järviyhdistyksen perustamiskokous pidetään syyskuussa, mikäli yhdistyksen perustamiseen päädytään.

Mukana tilaisuudessa on vesistöasiantuntijoita Pohjois-Karjalan ELY-keskuksesta ja KAIPO-verkosta Päivi Jokinen, Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Itä-Suomi ry https://www.proagria.fi/hankkeet/kaipo

Lisätiedot tilaisuudesta Päivi Jokinen, paivi.jokinen@maajakotitalousnaiset.fi, puh. 040 3012409.

TUOVI VAARANNAN ESITYS LÖYTYY ALEMPANA KOHDASTA MATERIAALIT

Paikalla oli kaikkiaan noin 20 henkilöä ja lisäksi etäyhteydellä oli kuusi henkilöä. Kysymyksiä ja keskustelua oli runsaasti. Syyskuussa kokoonnutaan perustamaan yhdistystä Kuoringan asioita ajamaan. Siitä myöhemmin lisää.

 

 

Virtaa vesistökunnostukseen -hankkeiden rahoitushaku alkaa syksyllä 2020

 

Kunnostushankkeita voi hakea esimerkiksi vesienhoitoyhdistys, säätiö, kyläyhdistys, vapaa-ajan kalastukseen liittyvä yhdistys tai kunta. Ohjeet kunnostushankkeen aloittamiseen löytyy täältä.

Pienilläkin paikallisilla hankkeilla voi olla suuret vaikutukset. Hyviä esimerkkejä löytyy KAIPO-verkon Kuntatilaisuudet -nettisivun alalaidasta.

Ota suunnitteluvaiheessa ajoissa yhteys alueesi ELY-keskukseen. ELY-keskuksen vesistöasiantuntijoilla on tietoa vesistön tilasta. 

Tarkka rahoituksen hakuaika selviää myöhemmin syksyllä. Kampanja on käynnissä hakuajan loppuun saakka arviolta loka-marraskuulle.

 

Vesistökunnostusasioista vastaavat

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksessa:

Paula Mononen, vesienhoidon johtava asiantuntija, p. 0295 026 204, paula.mononen@ely-keskus.fi

Tiina Käki, vesistöasiantuntija, p. 0295 026 196, tiina.kaki@ely-keskus.fi

Helena Haakana, vesitalousasiantuntija, p. 0295 026 201, helena.haakana@ely-keskus.fi

 

Kainuun ELY-keskuksessa:

Kimmo Virtanen, vesitalousasiantuntija, p. 0295 023 899, kimmo.virtanen@ely-keskus.fi

Mika Pylvänäinen, ympäristöasiantuntija, p. 0295 023 876, mika.pylvanainen@ely-keskus.fi
 

Jaa

Hanketoimijat

Palvelut