19.01.2021 Juuresten kalpea kuningas on paahdettuna parhaimmillaan Palsternakka maustaa, pehmentää ja mehevöittää ruoan kuin ruoan
08.01.2021 Maa- ja kotitalousnaiset kutsuu suomalaiset tekemään arjen ilmastotekoja Pienilläkin teoilla on merkitystä ilmastonmuutoksen hillitsemiksi ja luonnon monimuotoisuuden heikkenemisen pysäyttämiseksi.
03.11.2020 Kasviksia 6 kourallista päivässä - myös isälle! Maa- ja kotitalousnaiset suosittelee kasvispitoista kattausta isänpäivään.
06.10.2020 Ekologinen härkäpapu tuo proteiinia pöytään Kotimainen härkäpapu on mainio vaihtoehto ulkomaisille palkokasveille.
31.08.2020 Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2020 Suomalainen ruoka on ainutlaatuinen yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta – ja siksi oman merkkipäivänsä ansainnut!
13.08.2020 Kotimainen kesäkurpitsa ja munakoiso – hyödynnä monipuolisesti sesongin maut Runsassatoinen kesäkurpitsa taipuu moneen. Sen ja munakoison avulla on helppo lisätä kasviksia ruokavalioon.
12.06.2020 Loistavaa lähiruokaa pöytään kesät talvet Kotimainen peruna on loistavaa lähiruokaa ja mikä parasta, varsin ekologinen valinta.
06.04.2020 Pääsiäisenä pöytään kotimaista lammasta ja itsetehtyä mämmiä Pääsiäisen lammasherkku kannattaa valmistaa kotimaisesta lampaasta. Mämmin tekoon voi ottaa oppia Maa- ja kotitalousnaisten Mämmi-livestä.
23.03.2020 Suosi kotimaista – erityisesti pienyrittäjät tarvitsevat nyt tukea Nyt erityisesti on aika suosia kotimaista ja huolehtia suomalaisen ruoantuotannon tulevaisuudesta.
18.03.2020 Suosi vaivatonta kotiruokaa – ota kädentaidot käyttöön Kotivarasta on hyvä huolehtia, mutta hamstrausta syytä välttää. Ruoanlaitossa kannattaa suosia vaivattomia ja riittoisia kotiruokia.
13.02.2020 Ilmastoystävälliset ruokavalinnat vaalivat terveyttä Kasvisten käyttöä lisäämällä voi vaikuttaa ympäristön tilaan ja omaan terveyteensä.
23.05.2019 Maa- ja kotitalousnaisilta vinkit kevään juhliin Nappaa tästä Maa- ja kotitalousnaisten vinkit herkullisiin juhliin!
02.05.2019 Ruokatreffit keittiössä -pajoista iloa ja taitoja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille Viisaita valintoja ja opastusta ruoanvalmistukseen
24.09.2018 Webinaarisarjassa kutsutaan kuluttajia vaikuttamaan vesistöjen tilaan Kahdeksan webinaarin sarja alkaa 10.10.2018 ja viimeinen jakso esitetään ensi vuoden puolella 30.1.2019.
18.04.2018 Joka 20. ruokakassillinen hävikkiin - tule mukaan torjumaan ruokahukkaa Tiesitkö, että vuosittain haaskaamme yli 20 kiloa ruokaa henkilöä kohden?
15.06.2017 Leivotaan rukiista - leivontakilpailu Satavuotisen Suomen kunniaksi järjestämme Leivotaan rukiista -leivontakilpailun.
14.02.2017 100 hyvää Suomesta kilpailussa mukana Pielavedeltä Simo Lapin Lumme-vati Taidekäsityö Simo Lappi Pielavedeltä on mukana 100 Hyvää Suomesta kilpailussa.
08.02.2017 Peruna, palaa takaisin lautaselle! Peruna-ala on huolestunut erityisesti nuorten perunankulutuksen vähenemisestä.
09.12.2016 Kinkunpaistinrasvalla kolme kertaa maailman ympäri? – keräys alkaa 15.12. Kiertotalouden hengessä suomalaiset voivat tänä jouluna lahjoittaa kinkunpaistosta syntyvän rasvajätteen Kinkkutemppu-kampanjalle.